Hoe maak je de stof van tuinmeubelen schoon?

Hoe maak je de stof van tuinmeubelen schoon?

De buitenmeubelindustrie is de afgelopen jaren explosief gegroeid, dus we vonden het belangrijk om ook te kijken naar het reinigen van de stoffen van andere artikelen zoals parasols, zonneschermen, ligbedden, buitentapijten etc.

De grotere items kunnen, in tegenstelling tot onze kussenhoezen, vaak niet worden verwijderd om in de wasmachine te worden gewassen, of in het geval van een buitentapijt zijn ze gewoon te groot om te passen.

Als je een terrasmeubelstof hebt die je ter plekke moet schoonmaken, dan kunnen de meeste buitenstoffen op dezelfde eenvoudige manier worden gereinigd.

Voordat we echter met de eigenlijke reiniging beginnen, willen we benadrukken hoe belangrijk het is om de richtlijnen van de fabrikant te volgen. Als deze niet op een label op de stof/het artikel zijn gedrukt of bij aankoop zijn meegeleverd, neem dan vóór het reinigen contact op met de fabrikant voor advies. Hoewel we geloven dat onze snelle reinigingsmethode voor buiten gemakkelijk en veilig te gebruiken is op elke stof, loont het altijd om 100% zeker te zijn.

De meest populaire stofsoorten voor tuinmeubelen

De meest voorkomende soorten stoffen voor de zijn polyester, acryl, olefine (minder bekend maar vergelijkbaar met acryl, het is een synthetische vezel gemaakt van een polyolefine zoals polypropyleen of polyethyleen), PVC-gaas (vaak gevonden in stoelen en ligstoelen) en maritiem vinyl.

Bij avh tuinmeubelen zijn onze parasols en kussenhoezen gemaakt van sneldrogend, waterbestendig acryl. Het voelt zacht aan maar is gemakkelijk schoon te maken, is bestand tegen een plotselinge regenbui en vervaagt niet door UV-stralen van de zon. Deze acrylstoffen voor buiten zijn iets zwaarder dan die voor binnen. Ze voelen bijna aan als canvas of jacquard en zijn speciaal geweven voor duurzaamheid.

Hoewel ze vanwege de aard van het productieproces beperkt zijn in kleur en ontwerp, zijn ze verkrijgbaar in een reeks kleuren die geschikt zijn voor buitengebruik, verkregen door de vezels in de oplossing te verven of te oververven voordat de eigenlijke stof wordt gesponnen. Dit proces vermindert de vervaging door blootstelling aan de zon aanzienlijk. Het zorgt er ook voor dat onze kussens en parasols een veel hogere slijtvastheid hebben dan binnenstoffen. Hierdoor breken de vezels minder snel en krijgen ze minder snel vlekken als je ze bijvoorbeeld per ongeluk op een stenen terras laat vallen. Dat gezegd hebbende, zou ik je niet aanraden om dit te testen en hoewel ze weerbestendig zijn, moet je ze altijd binnen opbergen als ze niet worden gebruikt. Hierdoor blijven ze veel langer schoon en zien ze er als nieuw uit.

Hoe maak je de stof van tuinmeubelen schoon?
Schuiven naar boven