Indrukwekkende Bonifacio – Corsica voor fijnproevers

Indrukwekkende Bonifacio - Corsica voor fijnproevers

Meest recent, was ik slechts een paar uur op de AIDAvita op Corsica, destijds in het noorden van het eiland. Daarom had ik voor onze tijd begin oktober een dag gepland in het noorden van Sardinië voor een uitstapje naar het naburige Franse eiland. Dus, op een zonnige ochtend, voeren we rustig de kleine haven van Santa Teresa Gallura binnen, vanwaar de veerboten over de Straat van Bonifacio vertrekken.

In de veerhaven van Santa Teresa Gallura

Helaas was het destijds niet mogelijk om de overtocht vooraf via internet te reserveren of te boeken, en dus nadat we eindelijk een parkeerplaats hadden gevonden, ontstond er eigenlijk een beetje haast, want een buffer van een half uur mocht maar voldoende zijn om een ​​kaartje te kopen. Niet dat de rij bij het loket te lang was, nee, nee… er stonden vijf mensen bij mij aan de balie, maar de verkoper nam echt de tijd en wuifde andere passagiers over in plaats van me twee kaartjes te verkopen. Een klein gezin mocht niet eens aan boord omdat ze geen identiteitskaart bij de hand hadden voor het kleine kind. We waren gewaarschuwd, godzijdank, en stapten net op tijd aan boord van de veerboot Corsica.

Dus als u met een veerboot van Sardinië naar Corsica wilt oversteken en zo van Italië naar Frankrijk wilt reizen, moet u zeker voldoende tijd en uw identiteitskaart of paspoort bij u hebben, ook als voetganger. In totaal kostte de heen- en terugreis in 2015 zonder auto net geen 70 euro, maar om maar met de deur in huis te vallen: het is de moeite waard!

Aan boord van de autoveerboot MN Ichnusa, genoemd naar de gelijknamige sponsor, de Sardijnse brouwerij Ichnusa, duurde het ongeveer een half uur om de zeestraat tussen Sardinië en Corsica, de 12 km brede Straat van Bonifacio, over te steken.

De havenstad op Corsica: Bonifacio

Bezoekers die tijdens een cruise een omweg naar Bonifacio maken, wachten op het tedere bootavontuur wanneer ze aan land gaan in het kleine havenstadje op Corsica. Grote cruiseschepen zijn hier niet ontworpen, wat het ook heel spannend maakt om in je eentje aan land te gaan. U hoeft geen grote excursie te boeken, want de oude stad met de citadel is gemakkelijk te voet te bereiken. En in de smalle straatjes van het fort werkt sowieso niets met de auto of bus.

Na de korte, maar steile klim naar de middeleeuwse bovenstad, de Ville haute of Bonifacio, werden we begroet door veel meer fascinerende uitzichten en bezienswaardigheden hier op het zuidelijkste puntje van Corsica. Een bezoek aan de oude stad is een beetje een uitdaging voor bezoekers met een handicap, maar met een beetje hulp is het te doen.

Indrukwekkende Bonifacio – Corsica voor fijnproevers
Schuiven naar boven