Met deze 7 ideeën maak je je grote badkamer knus

Met deze 7 ideeën maak je je grote badkamer knus

U verheugt zich op uw grote badkamer – en nu al bekruipt het gevoel dat het niet eenvoudig zal zijn om deze goed in te richten. Zeker, er is genoeg ruimte voor het grote bad. De gigantische douche. De dubbele wastafel.

Maar hoe past alles harmonieus in elkaar op 20 vierkante meter of meer? Als je grote badkamer je afschrikt, vrees dan niet: want we laten je zien hoe je intimiteit en ruimtelijkheid kunt combineren – met 7 eenvoudige tips en strategieën.

1. Verdeel de ruimte visueel

Grote badkamers lijken vaak ongezellig omdat de indeling niet klopt. De wastafel, bidet, douche, ligbad en badkamerkasten staan ​​saai langs de muur opgesteld. Vloer en wanden zijn monochroom en eindeloos. En er is ruimte in het midden.

Als u een grote kamer comfortabel wilt maken, moet u deze opdelen in kleine, overzichtelijke eenheden. Omdat zulke kleine eenheden beter aanvoelen voor ons mensen.

Hoe kan dit slim worden geïmplementeerd?

  • Design met vloertegels – bijvoorbeeld in verschillende kleuren of patronen
  • Creëer kamers in een kamer – bijvoorbeeld met muren, platforms of verlaagde plafonds
  • Markeer gebieden met badkamertapijten – supergemakkelijk en effectief
  • Verf of betegel de muren in verschillende kleuren

Zones, nissen, eilanden – hoe je de afzonderlijke ruimtes ook noemt die in je badkamer ontstaan: het is belangrijk dat je je badkamer structuur geeft.

2. Verplaats elementen de ruimte in

Naast kleuren en structuren heb je nog een tweede goede manier om de ruimte te structureren: de badkamerinrichting. Want dankzij droogbouwelementen is de tijd dat wastafels, kuipen en dergelijke netjes langs de muur stonden allang voorbij. Tegenwoordig komen ze steeds vaker de ruimte binnen, waardoor geheel nieuwe perspectieven ontstaan ​​– en veel comfort. Hier zijn een paar ideeën die u kunt gebruiken om grote badkamers te structureren:

  • Plaats een ligbad met een schort en scheid het van de rest van de badkamer af met een halfhoge wand
  • Laat uw wasplaats de ruimte in lopen, liefst zo dat u tijdens het wassen kunt genieten van een mooi uitzicht
  • Verberg het toilet en bidet uit het zicht – bijvoorbeeld in een aparte nis vlak bij het raam

Stille ruimtes met een ligbad en wellnessruimte passen het best in het achterste deel van de badkamer, actieve ruimtes, zoals de wasruimte, bevinden zich voorin. Een goed idee voor de overgangsruimte is de activerende en ontspannende douche.

3. Koop de juiste maat sanitair

Grote baden raken vaak in de war omdat ze vol zitten met (te) kleine onderdelen. Anderen zien er rommelig uit omdat de sanitaire voorzieningen te omvangrijk zijn. Onze tip voor een harmonieuze look: meng groot en klein. Neem twee of drie grote delen – bijvoorbeeld het dubbele ligbad of de inloopdouche – om de ruimte te ‘aarden’. Verpak er kleine voorwerpen omheen.

4. Zet huiselijke accenten voor meer comfort

Zachte kussens. Knuffelige tapijten. zacht hout. Wat in gezellige woonkamers werkt, werkt ook in de badkamer. Onze 4e tip is daarom: Zet huiselijke accenten – bijvoorbeeld met:

  • Houten badkamermeubels – behandeld om waterdicht te zijn, ze kunnen overal worden gebruikt
  • Houtlook vloertegels – zo geniet je van een rustieke houten vloer zonder onderhoud
  • Zachte stoffen – donzige badmatten en qua kleur bijpassende bad- en hamamdoeken maken een koele kamer direct huiselijker
  • Zitplaatsen – nodigen uit tot verpozen en toveren warmte in de badkamer • “Tegels plus muurverf” in plaats van “tegels overal” – zo ziet de badkamer er huiselijker uit en bespaart u ook geld
  • Warme kleuren op de muren en vloeren zorgen voor comfort

Experimenteer gerust met decoraties die eigenlijk in de woonkamer thuishoren – bijvoorbeeld met accessoires, stoffen, tapijten of meubels. Het is alleen belangrijk dat je de spullen beschermt tegen vocht. Of om zo te kiezen dat je ze op een gegeven moment zonder schuldgevoel kunt weggooien.

5. Denk aan goede verlichting

Ongeacht de grootte van uw badkamer, goed licht bepaalt hoe het voelt. Een groot voordeel van veel grote badkamers zijn de grote ramen, die overdag voor veel licht zorgen. Om ervoor te zorgen dat dit ook ’s avonds zo blijft, moet u ervoor zorgen dat het kunstlicht goed is. Vooral in grote badkamers is een lamp in het midden van het plafond simpelweg niet genoeg. Gebruik het licht liever om verschillende ruimtes van elkaar te scheiden en een goede sfeer te creëren. Als basisverlichting adviseren wij verlichte plafonds of breedstralende uplighters. Verschillende lichtvlakken, die je met individuele lampen kunt afbakenen, zorgen voor een levendige structuur.

6. Trakteer jezelf op leuke extra’s

En geniet ervan vrijgevig te zijn. Zonder te kijken wat wel of niet in de badkamer past. Bijvoorbeeld met een ruime dubbele wastafel: ziet er goed uit en haalt de druk uit de ochtendspits. Als u meer ruimte heeft, kunt u uw wasruimte voor twee personen uitrusten met twee wastafels. Of richt een volledig apart gedeelte in de badkamer in voor je kinderen. Iets anders waar je niet aan moet denken, is de badkuip. Omdat hij gewoon thuishoort in een grote badkamer – of je hem nu vaak gebruikt of niet. Andere leuke extras kun je overigens HIER kopen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een ligbad? Lees hier Net zo cool, maar praktischer, zijn badkuipen die zijn ingebed in een voetstuk. Omdat ze extra opbergruimte en zitgelegenheid bieden. Nu komen we bij onze laatste tip in de grote badkamer:

7. Wees niet bang voor open ruimtes

Want alleen open ruimtes maken een grote badkamer ruim. Pas dus op dat u de badkamer niet te vol maakt. Bekijk hoeveel badkamerapparatuur je badkamer kan gebruiken zonder dat het er rommelig uitziet. En profiteer van de rustige totaalindruk die hierdoor ontstaat.

Met deze 7 ideeën maak je je grote badkamer knus
Schuiven naar boven