Spiegel en verlichting voor de badkamer

Spiegel en verlichting voor de badkamer

We weten heel goed dat elke persoon gemiddeld enkele minuten tot enkele uren per dag in de badkamer doorbrengt. De redenen kunnen heel verschillend zijn: baard, haar, make-up, tandenpoetsen of gewoon een verfrissing. Al deze routinematige maatregelen maken deze omgeving tot een van de belangrijkste en meest intieme die uw huis te bieden heeft. Met dit artikel wil Viadurini je een idee en advies geven hoe je je badkamer niet alleen nuttig, maar ook functioneel en praktisch kunt maken.

Als het gaat om het verbeteren van de badkamerruimte, kan men alleen uitgaan van de verlichting en de spiegel, de overheersende aanvulling van de hele ruimte en die, indien op zijn best gebruikt, de omgeving op meerdere manieren kan bevredigen.

Daarom moet de badkamer niet zomaar een badkamer spiegel hebben, maar een spiegel met geïntegreerde verlichting of goed geplaatste verlichting.

Daarom moeten we altijd onthouden: geïntegreerde en goed gepositioneerde lampen zorgen voor een optimale verlichting van het gezicht.

Geïntegreerde of positieverlichting voor de badkamer

Een strook LED’s of lampjes in de bovenhoeken van de spiegel zal onvoldoende licht geven. Een spiegel die alleen in het bovenste gedeelte verlicht is, zorgt ervoor dat je constant donkere kringen krijgt door de schaduw die de wimpers onder de ogen creëren.

De beste manier om uw reflectie te observeren, is met verlichting die zo dicht mogelijk bij die van natuurlijk licht ligt. De lampen zijn zo geplaatst dat er geen schaduwpartijen ontstaan ​​en een kleurtemperatuur die overeenkomt met die van ochtendlicht. U kunt zelfs een dimmer toevoegen om de juiste hoeveelheid buitenlicht aan uw behoeften aan te passen.

Andere fundamentele technische aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van de spiegel met perfecte verlichting:

  • Het licht wordt gelijkmatig verspreid en blijft in de loop van de tijd onveranderd
  • Lampen of LED’s die geen warmte afgeven of oververhitten
  • Spaarlampen (max. 4 watt/h en elk 270 lumen)
  • Een verlichtingstechnologie die geen onderhoud of vervanging nodig heeft (voor minimaal 100.000 branduren)

Wat is de beste oplossing?

Grote badkamers: Grote badkamers bieden ruimte voor verschillende inrichtingsoplossingen. Naar Amerikaans voorbeeld is het tegenwoordig gebruikelijk om een ​​dubbele spoelbak te hebben. In dit geval kunt u kiezen voor een grote rechthoekige spiegel die beide zijden bedekt, of voor individuele spiegels met de meest uiteenlopende vormen. Vierkante, ronde en zelfs ovale spiegels zijn trending in interieurdesign en op dat punt kun je de vorm altijd veranderen naar de stijl die het beste bij je masterbadkamer past.

Kleine badkamers: Kleine of kleine badkamers kunnen in plaats daarvan profiteren van een spiegel met licht, zelfs van achteren verlicht, die sfeer creëert en de omgeving groter maakt, vooral met een oplossing die verticaal is ontworpen met zijlichten.

Ingelijste spiegels in de badkamer

De ingelijste spiegel is perfect voor vintage omgevingen, houten meubels en zelfs de meest moderne interieurs, afhankelijk van het gekozen type lijst. Een frame kan zelfs het verlichtingssysteem binnen huisvesten, met aluminium profielen van de meest uiteenlopende texturen.

De meest minimalistische, veelzijdige en moderne zijn zeker die zonder lijst en met achtergrondverlichting: ze passen zich aan elke stijl aan.

Spiegel en verlichting voor de badkamer
Schuiven naar boven